top of page
Buscar
  • Foto del escritorRoger Bascones

LA SALUT I LES EMOCIONS

Donada la situació tant extraordinària que ens ha portat el COVID-19, hi ha coses a la vida que valorarem més si cap a curt termini. Com per exemple en el cas de:


· La natura: tenir un entorn ambiental pur és ara mateix una prioritat, ho hem vist recentment. La gent vol obrir-se a fer esport i expandir-se.

· La salut: tot i que semblava que era una prioritat, ens donem compte que ara és urgent. Enfocar-nos a la prevenció és essencial.

· Les relacions: especialment les que tenim afecte i son més properes. A la vegada hem despertat sensibilitat cap a les persones desconegudes que son més vulnerables, que sí o sí formen part de la societat.


En el cas de la natura, ha quedat clar que cuidar el nostre entorn és prioritari per poder seguir amb la nostra societat, més connectada y respectuosa amb l’entorn mediambiental. Recentment hem vist i sentit com sortir amb les famílies o individualment a fer esport al bosc ha sigut tot una fita, veient fotos o vídeos cridant l’alliberació que proporciona entrar al medi verd. És i serà sempre una alenada d’aire fresc que a part d’alliberar-nos ens proporciona energia renovada i un estat d’ànim alt, tant beneficiós pel sistema immunitari.




Què dir de la salut? Per poder gaudir de l’anterior està clar que necessitem una salut òptima. És així com a través del nostre cos, que és la nostra referència immediata, podem sentir, olorar, visualitzar i sobretot gaudir del que ens envolta amb els filtres ben nets. La carència d’aquesta prioritat (salut) pot esdevenir en dolor i patiment. Desgraciadament ho hem experimentat a la nostra pell. Així doncs, la salut passa a ser un fet clau a les nostres vides. Ja no val dir que “em cuido”, sinó que hem de donar exemple.


Les relacions, les nostres famílies, amics i coneguts... ja mai serà com abans. Mantenir distàncies, precaució en quant a la higiene i ser conscients de que una distracció pot ser letal. A la nostra zona mediterrània, com a cultura llatina, tenim patrons socials molt alegres, pròxims i ens agrada la gresca. Sortir a les terrassetes, les festes culturals i socialitzar amb reunions per menjar i beure gaudint del bon temps. Ara per ara, això serà un inconvenient, ja que ens ho mirarem dos vegades o més abans de generar un problema social. A la vegada s’imposa el mon digital amb molta força i marcarà una direcció que ens fa adaptar-nos ràpidament al nou “ecosistema”.

Vull posar èmfasi al tema de la salut. Des del punt de vista holístic del terme podem contemplar 4 punts estratègics i essencials per aconseguir una salut equilibrada:


1. Físic

2. Mental

3. Emocional

4. Espiritual (ètica i autoconeixement)


En aquesta ocasió parlaré de la part emocional. Exactament de la intel·ligència emocional. No solament és una habilitat no tècnica molt demandada a nivell professional en gestió de persones o d’equips, sinó que és una habilitat intrínseca a l’ésser humà. Simplement no la fem servir com a eina conscient en el nostre dia a dia. Sabem que les emocions no gestionades i que perduren en el temps poden esdevenir problemes físics de varies indoles. Com per exemple l’estrès, l’ansietat, l’angoixa, la tristesa, etc. Aquí és important gestionar i donar sortida a aquestes emocions de forma ecològica i sana, amb un mateix i també amb els que ens envolten, ja que ells no tenen responsabilitat directa amb què fem i amb el què sentim.



Prendre responsabilitat amb les nostres emocions i gestionar-les de forma eficaç ens aporta una millora en l’autogestió, la intel·ligència intrapersonal i interpersonal, autoconeixement i sobretot en un equilibri saludable que suma a les nostres vides. Una vegada sabem gestionar-nos podem fer servir les eines per treballar-les amb els altres, i així, anar més enllà sortint de l’espai de confort.

Et proposo una formació en Intel·ligència emocional, un curs de 20h online. Et donarem les eines clau per la gestió emocional, dinàmiques adaptades per l’aprenentatge, exercicis pràctics i tota la informació necessària per a què et converteixis en un expert o experta.


Per a més informació contacta amb nosaltres a la web, al telèfon o correu electrònic més avall indicat.



FORMACIÓ INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

20H ONLINE

10H OFFLINE

PREU 197€, POSSIBILITAT DE SUBVENCIÓ.

DATES: DILLUNS I DIMECRES DE 18:00 A 20:30H

DIES: 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 I 29 DE JULIOL

DIPLOMA D’ASSISTENCIA


contacta amb nosaltres aquí:



Article publicat a la Veu de l'Anoia

77 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page